Tradycyjne grzyby marynowane - pyszne i ponadczasowe. Grzybobrania w dawnym Krakowie było radosną tradycją – niegdyś grzybami handlowały przekupki na Rynku Głównym, a w dni wolne czas spędzano na wycieczkach do lasku Wolskiego, gdzie znaleźć było można niezwykłe okazy tych leśnych skarbów. Święto zbiorów kończyło się suszeniem i marynowaniem, a w tym ostatnim najlepszy był ksiądz Alojzy Góralik – częsty gość rozmiłowany w XIX wiecznym Krakowie.

To właśnie według jego receptury powstawały najlepsze marynowane maślaki i podgrzybki, którymi częstował wyłącznie wybranych. Sekret smaku jego marynat tkwił w odpowiednio dobranym occie – jego zdaniem tylko ten z krakowskiej wytwórni mógł wydobyć z grzybów esencję smaku. My odnaleźliśmy oryginalny przepis, który pozwala nam odwzorować smak sprzed lat i dzielić się nim z naszymi klientami. Bo na tym zależy nam najbardziej – by przekazywać w świat najlepsze elementy  naszej krakowskiej kulinarnej tradycji!  

BOROWIKI MARYNOWANE 250G/170G BOROWIKI MARYNOWANE 250G/170G
Cena: 36,00 zł (netto: 33,33 zł )
szt
zobacz więcej
  • nowość
MAŚLAKI MARYNOWANE 250G /170 G MAŚLAKI MARYNOWANE 250G /170 G
Cena: 19,50 zł (netto: 18,06 zł )
szt
zobacz więcej
  • nowość
OPIEŃKI MIODOWE W ZALEWIE KORZENNEJ 250G/150G OPIEŃKI MIODOWE W ZALEWIE KORZENNEJ 250G/150G
Cena: 19,50 zł (netto: 18,06 zł )
szt
zobacz więcej
  • nowość
PODGRZYBKI MARYNOWANE 250G / 170G PODGRZYBKI MARYNOWANE 250G / 170G
Cena: 24,00 zł (netto: 22,22 zł )
szt
zobacz więcej
  • nowość
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl